«Keskpäevatund»: erakonnajuhtide vahetamiseks puudub alus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Edgar Savisaar
Andrus Ansip ja Edgar Savisaar Foto: Raigo Pajula

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» jõudsid osalejad järelduseni, et kuigi erakondades on toredaid noori, puudub neis sära, mis võiks erakonna esimehe toolile aidata.

Ainar Ruussaar tõstis esile, et sotside uue liidri Sven Mikseri hinnangul on alanud erakonnajuhtide vahetus ning sarnaselt neile peaks tegutsema teisedki.

«Ei Keskerakonnal, Reformierakonnal ja IRLil pole praegu mingit põhjust arutleda erakonna juhi väljavahetamise üle – selleks puudub igasugune alus,» väitis Ainar Ruussaar. «Kanala toodab broilereid ja kanalavaht on selgelt paigas ning kõik toimib väga hästi.»

«Nad on kõik poliitilised broilerid,» hindas Rein Kilk noori tegijaid.

Keskerakonnast tõsteti esile Kadri Simsonit, Reformierakonnast Keit Pentust ja Meelis Atoneni ning Isamaa ja Res Publica Liidu tegijatest nii Ken-Martti Vaherit, Urmas Reinsalut kui ka Margus Tsahknat, kuid Priit Hõbemägi leidis, et juhiks need mehed vist ei sobi.

«Kuidagi selline särafaktori puudumine, et inimeses on juhigeen või silmadest paistaks välja soov teha midagi suurt ja inimesi sinna suunata – see sära oli Vaheril ja Reinsalul olemas, kuid see Res Publica häving on selle tule kustutanud. Viimane lahkuja kustutas tule ja nüüd on nad tublid riigikogu poliitikud ja ei midagi enamat,» sõnas Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles