Putini-meelse kanali toimetaja õpetab ETV+ tegijaid

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe kuu pärast eetrisse jõudva venekeelse telekanali ETV+ peatoimetaja Darja Saar on selles ametis alates tänavu aprillist.
Kahe kuu pärast eetrisse jõudva venekeelse telekanali ETV+ peatoimetaja Darja Saar on selles ametis alates tänavu aprillist. Foto: Erik Prozes

ETV+ tellis oma ajakirjanikele uudiste tegemise koolituse, mida hakkab läbi viima Vladimir Putini režiimi toetava Moskva Pervõi Kanali uudistesaate toimetaja Jevgeni Zavadski.

Koolituse teema on «Esimesed ja aktuaalsed. Kuidas teha teleuudiseid?» ning koolitaja sõnul on tema eesmärk õpetada eesti kolleegidele, kuidas serveerida infot lihtsalt, selgelt ja huvitavalt.

Probleemiks on aga koolitaja seotus Putinile lojaalse Pervõi Kanaliga. «Inimesed, kes töötavad Pervõi Kanali heaks, on Putini propagandaohvitserid, mitte ajakirjanikud ning nende Eestisse kutsumine maksumaksja raha eest on skandaalne, peaaegu nagu riigireetmine,» kritiseeris Eesti poliitik ja inimõiguste aktivist Jevgeni Kristafovitš oma Facebooki lehel Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) koolitajavalikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles