Pevkur: ministeerium ja kapo on Kohvri juhtumist oma õppetunni saanud

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aasta tagasi viidi Luhamaa piiripunkti lähedal relva ähvardusel Venemaale kaitsepolitseinik Eston Kohver ning eelmisel kuul mõistis Pihkva kohus ta spionaažis süüdistatuna 15 aastaks vangi, siseminister Hanno Pevkuri sõnul viis ministeerium kaitsepolitseis läbi sisejuurdluse ja on juhtunust oma õppetunnid saanud, vahendas ERR.

«Siseministeerium tegi esimest korda 25 aasta jooksul kaitsepolitseis sisejuurdluse ja sellest on oma õppetunnid saanud nii ministeerium kui ka eelkõige kaitsepolitseiamet,» rääkis Pevkur.

«Loomulikult kõike kaitsepolitseiametiga seonduvat kommenteerida ei saa, aga olulisim on vast see, et kõik need protseduurid, kuidas üht või teist otsust tehakse, on üle vaadatud ja vajadusel ka muudetud,» lisas minister.

Aastaga on Eesti poolset piiririba oluliselt puhastatud ja tänavu veebruaris tutvustas valitsus riigipiiri väljaehitamise kava. Sellega seoses plaanitakse lisaks piiri tähistamisele tegeleda ka valvesüsteemide tehnilise loomise ning arendamisega ja kõrge piirdeaia ehitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles