Traktorikolonni sõit Toompea meeleavaldusele häirib liiklust kogu Eestis

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeale meeleavaldusele sõitvad traktorid võivad homme maanteedel liiklust takistada.
Toompeale meeleavaldusele sõitvad traktorid võivad homme maanteedel liiklust takistada. Foto: Küllike Rooväli

Homme riigikogu ees toimuvale põllumeeste meeleavaldusele on oodata umbes 100 traktorit ja 200-300 inimest kogu Eestist. Seetõttu võivad traktorid häirida liiklust nii maanteedel kui ka Tallinna linnas. 

Meeleavalduse organisaator Ann Riisenberg ütles Postimehele, et tänase seisuga on registreeritud 98 traktorit. Mõne muu transpordivahendiga saabujad end registreerima ei pidanud, kuid Riisenbergi sõnul on oodata 200-300 inimest. 

Juba kella viiest hommikul hakkavad Kanepi poolt traktorid Tallinna poole liikuma, kella kaheksast hommikul on Mäekülas umbes 30-40 traktorist koosnev kolonn. «Nad küll hoiavad pikivahet, kuid liikluses tekib mingit sorti kaos. 12.30 ajal hakkame Põrguväljalt Jüri ringi juurest Toompeale sõitma, siis on juba sajatraktoriline kolonn koos. Liiklus on siis kindlasti häiritud. Palume juba ette mõistvat suhtumist,» läkitas Riisenberg teate kõikidele liiklejatele. 

Ta lisas, et organiseerimine on olnud keeruline eelkõige logistiliselt, seetõttu on abiks ka kollaste vestidega Ühisteenused AS reguleerijad.

Traktorite marsruut Tallinnasse sisenemisel on Tartu maantee – Liivalaia – Pärnu maantee – Viru ring – Pärnu maantee – Vabaduse väljak – Toompea.

Marsruut traktote väljumisel linnast on Toompea – Kaarli kiriku ring – Vabaduse väljak – Pärnu maantee – Liivalaia – Tartu maantee.

Kuigi põllumehed on nõutud ja kohale soovitakse minna ka sõnnikukoormaga, püüavad meeleavaldajad Riisenbergi sõnul ikka tsiviliseerituks ja viisakaks jääda.

Riigikogu hoone ees toimuval meeleavaldusel nõutakse kohest kriisiabi ja üleminekutoetusi. «Kõige tähtsam on see, et Eesti valitsus tunnistaks, et põllumajanduses on hetkel kriisiolukord ja sellele peaks natukene teistmoodi reageerima. On vaja kriisiplaani,» rääkis Riisenberg meeleavalduse tagamaadest. Lisaks soovitakse konkreetset plaani, mis tagaks Eesti sealiha tootmise jätku.

Meeleavalduse korraldavad Põllumeeste Keskliit, Talupidajate Keskliit ja Põllumajandus-Kaubanduskoda.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles