Välisministeeriumi uueks kantsleriks saab Streimann

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeeriumi kantsler Alar Streimann.
Välisministeeriumi kantsler Alar Streimann. Foto: Peeter Langovits

Valitsus otsustas oma tänasel istungil ametisse nimetada välisministeeriumi uue kantsleri, kelleks saab Alar Streimann.

Valitsuse pressiesindaja Liina Kersna kinnitas Postimees.ee'le, et kantsleriks saab tänane Eesti suursaadik Stockholmis - Alar Streimann.

Alar Streimann sündis 26. veebruaril 1964. aastal. 1989. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli keeleteaduskonna. Diplomaatilisel tööl on ta alates 1991. aastast, mil ta asus tööle välisministeeriumisse kaubandussuhete osakonda nõunikuna. Aastatel 1993-1996 töötas Streimann nõunikuna Eesti saatkonnas Rootsis ning 1996-1997 välismajanduspoliitika osakonna peadirektorina. Aastatel 1997-2003 oli ta Euroopa integratsiooni küsimuste asekantsler ning 1998-2003 Euroopa Liiduga liitumisläbirääkimiste delegatsiooni juht. 2003-2006 oli Streimann Eesti alaline esindaja Euroopa Nõukogu juures.

Ministeeriumi praegune kantsler Marten Kokk siirdub Eesti esindajaks Pariisis asuva Majanduskoostöö ja -arengu organisatsiooni (OECD) peakorteri juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles