Taaskasutuse halb näide

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Making of «Kapsapea»». Ott Aardami lavastuses mängivad Tarvo Vridolin, Triinu Meriste, Aarne Soro, Adeele Sepp jt.
«Making of «Kapsapea»». Ott Aardami lavastuses mängivad Tarvo Vridolin, Triinu Meriste, Aarne Soro, Adeele Sepp jt. Foto: Foto Gabriela Liivamägi/ Ugala

Kui Ugala uus teatrimaja ehk UBB on taaskasutuse hea näide, siis selle avalavastust võib nimetada taaskasutuse kehvaks näiteks.

Teatri loomingulise juhi Ott Aardami kirjutatud ja lavastatud teose «Making of «Kapsapea»» aluseks on Oskar Lutsu kuulus näidend ning kavalehe andmetel toimub tegevus ühes pimedas nurgas Eestimaal. Loo kandvad tegelased on kaks vastandlikku venda: Saamuel Pliuhkam (Tarvo Vridolin) on jõmmi mõõtu, kuid hea südamega jahimees; Tõnis Sägi (Aarne Soro) aga kohe-kohe pimedaks jääv muusikaõpetaja. Vennad kohtuvad sulgpalli mängides ja «Kapsapea» proovides. Nad on vastandlikud, kuid samas ühte hoidvad.

Trennis on nende kaaslaseks ka pime ema (Luule Komissaarov), proovisaalis aga Pliuhkami abiaasa Roosi (Triinu Meriste) ja lavastaja(d). Vana teatrikeelt hindav lavastaja (Margus Vaher) loobub küll ootamatult «Kapsapea» lavale toomisest ning annab teatepulga üle naislavastajalele (Vilma Luik), kes nii proovid kui ka lavastuse rappa (loe: rabasaarele) viib.  Põnevust ja armuelevust lisab lukku võõras, «Kapsapea» lavastusse Elisabethi mängima otsitud noor neiu (Adeele Sepp).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles