Uuring: vanemad soovivad lastele rahvusvahelist karjääri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu ja selle liikmesriikide lipud.
Euroopa Liidu ja selle liikmesriikide lipud. Foto: socialeurope.eu

Rohkem kui pooled Balti riikide lapsevanemad ootavad, et nende laps töötaks tulevikus välismaal, selgus SEB analüüsist ja Mindscani uuringust, vahendas BNS.

Üle poole Eesti lastevanematest soovivad, et nende laps töötaks välismaal. Lätis ja Leedus ootab vastavalt 56 protsenti ja 54 protsenti vanematest, et nende lapsed teeksid karjääri mõnes teises riigis.

Neid, kelle lapsed on välismaal õppinud või kavandavad seda teha tulevikus, on Eestis vaid 18 protsenti, Lätis ja Leedus aga vastavalt 24 protsenti ja 22 protsenti.

SEB privaatpanganduse juhi Jaanus Kaiki sõnul valivad suurema sissetulekuga vanemad oma lastele sagedamini välismaa ülikoolid.

«Siiski, sõltumata sissetulekust, sooviks vaid kolmandik vanematest, et nende lapsed teeksid karjääri Eestis. See on järjekordne tõestus, et tööelu on muutumas. Keskkond, kus töötatakse, muutub aasta-aastalt üha rahvusvahelisemaks ja välismaal töötamist peetakse järjest enam eduka karjääri osaks,» kommenteeris Kaik.

Ligi pooled Eesti ja Leedu elanikest usuvad, et edukas karjäär ootab IT-alase hariduse saanud noori. Sama arvab 36 protsenti Läti elanikest. Kõigis kolmes Balti riigis peetakse perspektiivikaks ka meditsiini- ja finantsharidust.

Kasutatud andmed tuginevad SEB analüüsile ja Mindscani uuringule kõigis kolmes Balti riigis 2015. aastal, kokku osales 1788 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles