Narvas arutletakse lennuvälja arendamise idee üle

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva tööstuspargi juhataja ja hobilendur Vadim Orlov on saavutanud märkimisväärset edu Venemaa ettevõtjate meelitamisel Ida-Virumaale. Olgina lennuväljale rahvusvahelise staatuse andmine aitaks Orlovi kinnitusel piirkonna ettevõtlusele kõvasti kaasa.
Narva tööstuspargi juhataja ja hobilendur Vadim Orlov on saavutanud märkimisväärset edu Venemaa ettevõtjate meelitamisel Ida-Virumaale. Olgina lennuväljale rahvusvahelise staatuse andmine aitaks Orlovi kinnitusel piirkonna ettevõtlusele kõvasti kaasa. Foto: Eero Vabamägi

Narvas ja naabervallas Vaivaras on küpsemas idee avada lennuväli reisijatele, paraku on probleeme ideele rahastuse leidmisega.

Narva külje all Vaivara territooriumil asuval murukattega Olgina lennuväljal saavad praegu maanduda kuni viis tonni kaaluvad lennumasinad ning lennuvälja kasutavad aktiivselt hobilendurid ja langevarjurid, kuigi potentsiaali arenguks on, vahendas ERRi uudisteportaal.

Endine Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas ütles paar kuud tagasi Tallinna Tehnikaülikooli logistikainstituudi suvekoolis esinedes, et Eesti järgmine suur taristuinvesteering võiks olla Ida-Virumaale logistikakeskuse rajamine ja olulist rolli võiks keskuse töös etendada Narva lennujaam, mille arendamisesse võiks keegi investeerida.

Kui Siim Kallas pidas eelkõige silmas kaupade ümberlaadimiskeskust, siis Narva tööstuspargi juhataja Vadim Orlov peab tähtsaks Narva õhuväravate avamist reisijatele ja eelkõige tööstuspargi arenguga seotud investoritele, sest kui Narva lennuväljal oleks vähemalt passikontrolli ja piiriületuse võimalus, oleks see investoritele lisaargumendiks ja suurendaks tööstuspargi tegevuse kasutegurit.

Vaivara vallavanem Veiko Luhalaid ütles, et esimene etapp oleks detailplaneeringu koostamine, aga rahastamise leidmisega on raskusi - lennuvälja arendamiseks ei leidu raha valla eelarves ning panustama pole nõus ka naaberomavalitsus Narva, kuna sellist ideed peetakse valdavalt utoopiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles