Arvutimüük on maailmas endiselt languses

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks Windows 10 välja nägema sülearvuti ekraanil.
Selline peaks Windows 10 välja nägema sülearvuti ekraanil. Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS

Kaks tuntud turu-uuringufirmat Gartner ja IDC teatasid, et üleilmne arvutimüük oli selle aasta kolmandas kvartalis taas languses. Gartner vaatab tulevikku siiski IDCst veidi optimistlikumalt, nähes languskõvera pöördumist tõusuks 2016. aasta jooksul. 

Gartneri hinnangul langes arvutimüük maailmas eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 7,7 protsenti, 73,7 miljoni müüdud masinani. IDC oli veel pessimistlikum, hinnates aastaseks languseks ligi 11 protsenti, 71 miljoni müüdud seadmeni.

Maailma suurim arvutitootja on endiselt Lenovo, kes hinnangute järgi müüs tänavu kolmandas kvartalis ligi 15 miljonit laua- ja sülearvutit. Teisel kohal on HP 13,6 miljoni ning kolmandal Dell 10 miljoni arvutiga. Apple’i vastav arv oli 5,6 miljonit ja Aceril 5,4 miljonit. Mitte kuigi kaugel neist maas polnud ka Asus 5,2 miljoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles