Metsoja: Stalnuhhin viib riigieelarve kontrolli komisjoni mainet alla

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja
Andres Metsoja Foto: Urmas Luik

Riigikogu liikme kuluhüvitistest oma naisele ja pojale autot liisiva Mihhail Stalnuhhini püsimine riigieelarve kontrolli erikomisjoni juhi ametikohal viib komisjoni mainet alla, leiab komisjoni liige Andres Metsoja (IRL).

«Selline käitumine ei ole sobilik kahtlemata, viib komisjoni mainet alla ega ole kooskõlas selle mõttega,» ütles Metsoja Postimehele. «Kui Stalnuhhin juhib komisjoni, kus anname hinnanguid teistele – need on küll juriidiliselt põhistatud, aga sageli ka eetilise hinnanguga –, siis see tekitab küsimusi,» leidis Metsoja.

Metsoja hinnangul peaks see olema komisjoni esimehele endale mõtlemise koht. «Teisest küljest peame tõdema, et see on üks väheseid komisjone, mis on opositsiooni juhtida,» tõdes ta.

«IRL on seda küsimust arutanud, me taunime ja leiame, et komisjoni esimehe peaks ära vahetama,» sõnas Metsoja.

Erikomisjonil endal ei ole tema sõnul selle osas aga midagi teha. «Komisjon on moodustatud, et see laguneks, peaks midagi muutuma parlamendikohtades. See on riigikogu pädevus ja suure saali otsustada, see ei käi näpuga näidates,» ütles Metsoja.

President Toomas Hendrik Ilves lausus intervjuus Maalehele, et see, et riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Stalnuhhin laseb ise autojuhiluba omamata riigikogu kuluhüvitistest juba teist autot kinni maksta, viib parlamendi mainet alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles