Fotod: politsei sundis alkoholijoobe tunnustega juhi peatuma

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul peatas politsei Tallinnas Tööstuse tänaval alkoholitarvitamise tunnustega juhi, kes esmalt ei reageerinud politsei peatumismärguandele ning põgenes, mees on ka varem olnud joobes juhtimise tõttu politsei huviorbiidis.

Täna kella 21.20 paiku märkas politseipatrull Lossi platsil Audit, mille juht sõitis autoga vastu piiret, vigastades sellega sõiduki kapotti ja stanget, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Madis Vaikmaa.

Seda pealt näinud patrull andis peatumismärguande ning üks patrullpolitseinik läks ka Audi juurde, et juhiga rääkida. Paraku tegi Audi juht vale valiku - andis gaasi ja põgenes sündmuskohalt.

Lossi platsilt sõitis Audi Falgi teele, seejärel Balti jaama suunas ning lõpuks mööda Soo tänavat Kopli poole. Tööstuse tänaval avanes võimalus Audi peatada ning selleks kasutati nelja politseiautot.

Autost aidati välja 24-aastane alkoholi tarvitamise tunnustega mees, kes viidi joobekontrolliks haiglasse.

Kesklinna politseijaoskonna välijuht Sergei Karotami sõnul on kõnealune juhtum järjekordne näide esiteks sellest, et politsei saab põgeneda püüdvad juhid kätte ning teiseks sellest, et eest ära sõitmise käigus tekkivate ohtlike olukordade tõttu riskitakse nii enda kui teiste eludega.

«Õnneks sel korral liiklusõnnetust ei juhtunud, kuid potentsiaali selleks oli – mitmel korral pidid teised juhid Audi ees järsult pidurdama ning kiirused kasvasid kaugelt suuremaks sellest, mis linnas lubatud ja turvaline,» ütles Karotamm.

Ta rääkis, et juhtum illustreerib suurepäraselt seda, miks politsei rõhutab pidevalt, et purjuspäi ei tasu autot juhtida. «Antud juhul tekitas alkoholi tarvitamise tunnustega juht ahelreaktsiooni, mille tulemusena lõhkus mees oma auto ja seadis ohtu kaasliiklejad,» rääkis Karotamm.

Ta lisas, et mehel tuleb kanda üpris karm karistus. Põhja prefektuur teatas, et mees omab kehtivat juhiluba ning ta on ka varem olnud joobes juhtimise tõttu politsei huviorbiidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles