Firmad aitavad Tallinna linnaosadel vaeseid abistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel teeb 5 -6 firmat linnaosavalitsuse eestvõttel abivajavatele peredele jõulupakke.
Lasnamäel teeb 5 -6 firmat linnaosavalitsuse eestvõttel abivajavatele peredele jõulupakke. Foto: Toomas Huik

Nõmme linnaosavalitsusele tegi ettepaneku vähekindlustatud ja paljulapselistele peredele soodushinnaga toiduaineid müüa hulgi- ja jaekaubandusfirma Haljas, Lasnamäel pakub 5 -6 ettevõtet toimetulekuraskustega peredele jõuluks kingipakke.

Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra sõnul pakkus Haljas ise välja, et võiks vaesematele inimestele ja paljulapselistele peredele soodsa hinnaga müüa toidukaupu. Linnaosavalitsuse ülesanne oli vaid abivajavad nõmmelased välja selgitada ning neid soodusmüügist teavitada.

Peale kinkekaardi alusel soodsalt toiduainete ostmise võimaluse said abivajajad septembris ka kingituseks kilo suhkrut ja paki seitsmeviljahelbeid, oktoobris aga purgi kondenspiima ja paki kaerahelbeid.

Vakra sõnul oli kahe kuu jooksul toimunud kampaania Nõmmel eriti populaarne - umbes 80 protsenti kinkekaardi saanutest kasutas ka selle võimalusi. Vaid üks pensionär oli millegipärast pahane, sest kinkekaardi saamine olevat teda alandanud.

«Kui tuleb ettevõte, kes teeb tõsise soodustuse, mis on Nõmme elanikele kasulik, siis linnaosa lööb kindlasti niisuguses kampaanias kaasa,» märkis Vakra. «Paar aastat tagasi tegime samasugust koostööd Lipuvabrikuga, kes pakkus Eesti lippe tavahinnast poole odavamalt.»

Igal aastal on Nõmme linnaosavalitsus kevadise heakorrakuu raames pakkunud koostöös partneritega erinevaid soodustusi, nagu korstnate pühkimine, piirdeaedade ehitus ja värvimine, lilletaimede muretsemine või majanumbrite ostmine.

Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Tiia-Liis Jürgensoni sõnul palus linnaosavalitsus ettevõtetelt abi vähekindlustatud peredele jõulupakkide tegemiseks. Välja saadeti 100 kirja, 20 ettevõtet vastas eitavalt, 5 -6 olid nõus aitama, ülejäänud ei reageerinud abipalvele aga üldse.

«Tahtsime, et ka vähekindlustatud peredes tekiks jõulutunne,» ütles Jürgenson. «Hästi tore on see, et siiski päris mitu firmat ulatas abikäe ja oli valmis meid aitama.»

Ta lisas, et tänaseks on olemas juba 1000 kinkepakki, mille firmad on ise kokku pannud. Abivajavaid peresid on Lasnamäel 800. Seega saavad kõik need toreda jõulupaki, kus on nii piparkooke, komme, erinevaid toiduaineid, mahlajooke ja muud sellist.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik mainis, et nende linnaosas firmadega koos tehtud abikampaaniaid seni olnud ei ole. Üks põhjus võib seisneda ka selles, et linnaosas pole ettevõtteid, kes pakkumisi teeksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles