Nora sai oma puuri

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämõmm Npra.
Jäämõmm Npra. Foto: Maaja Kitsing

Isadepäeva sombust ja vihma tilgutanud ilma trotsis loomaaias koguni 261 vaprat külastajat. Kel aga siis loomaaiakülastus ära jäi, sel tasub siiski loomaaeda loomaisasid otsima tulla, sest sildid silmapaistvamate loomaisade aedikute juures on endiselt olemas ja jõudumööda pannakse neid juurdegi.

Esmaspäeval jõudis kätte see päev, mil peatselt, 24. novembril, kaheaastaseks saav jääkarupoeg Nora (pildil) iseseisva eluga alustama pidi – ta eraldati ema Friidast lähedalasuvasse omaette puuri. Mõnda aega kostub nüüd karumaja ümbruses poja kord valjemat, kord vaiksemat protestijõminat ning ka emakaru näib esialgu häirituna, kuni isakaru teda jälle paeluma hakkab ja mõtted elu jätkamise radadele suunab.

Mardipäeval sündisid troopikamajas kaks valgetups-marmoseti poega, keda tähelepanelik vaataja vanaloomade külge klammerdunult ekspositsioonis märgata võib. Esmaspäeva pealelõunal aga koorus elevandimajas keskaasia kilpkonna poeg. Seekordne poju on eriti tilluke, ta kaalub vaid 11 grammi ja tema ümara kilbise läbimõõt on 3,3 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles