Kooseluseaduse arutamine lükkus tänasesse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu eilsel istungil pidi viimase päevakorrapunktina arutlusele tulema kooseluseaduse rakendusseaduse eelnõu, kuid et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikud hakkasid juba päeva esimese aruteluteema puhul kasutama venitamistaktikat, siis tööaja lõppemise tõttu jõutakse kooseluseaduse rakendusaktideni alles täna.

Istungi alguses andis opositsioonilisse Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv Jüri Adams üle paarkonna eelnõu, mis tühistaks mullu vastu võetud kooseluseaduse, kuid pakuks samal ajal samasoolistele paaridele nende soovide ja vajaduste teostamiseks vajalikud õiguslikud võimalused. Eelnõu järgi saaksid omavahel lepingu sõlmida kaks samasoolist inimest, kes ei ole kumbki abielus või kes ei ole mõne teise samalaadse lepingu osalised. Lepingu jõustumisest alates hakkaks lepingu poolte suhtes kehtima uus varasuhte kokkulepe, mille põhivariandid on samad, mis on Eestis sätestatud abielu sõlmijaile.

Adams ütles riigikogus, et nii kooseluseadust kui praegu menetluses olevat rakendusseaduse eelnõu asendava algatuse mõte on säilitada selles protsessis tekkinud positiivsed poliitilised aspektid, välistades samas negatiivsed. Rakendusseaduse pakett oma praegusel kujul muudab Eesti ühiskonna ja seadusandliku töö tema sõnul peaaegu karikatuuriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles