Peapiiskop Viilma: peame tulema kristlastena kapist välja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16 kõlas Toomkirikus peapiiskop Urmas Viilma aastalõpusõnum. Postimees tegi otseülekande, mida saab vaadata siinsamas.

«Kui meie uus vabana sündinud põlvkond on lõpetanud oma haridustee ilma religioonialaste teadmisteta ja neid on kasvatatud salgama ja häbenema omaenda kristlikku tausta ja traditsioone, siis kas me riigi ja rahvana pikemas perspektiivis multikultuurses ja multireligioosses ühiskonnas saame üldse õnnestuda?» küsis oma kõnes Viilma.

«Et suuta sallida ja hoolida teistest ja nende tõekspidamistest, et austada teiste kultuuri ja usulist maailmavaadet, peame tunnistama esmalt, kes me ise oleme.  Me peame tulema kristlastena kapist välja!» lisas ta.

Euroopalike väärtuste üle arutledes küsis peapiiskop Viilma, kas väärtused saaksid olla euroopalikud ilma kristliku ajaloo, kultuuri ja väärtusruumita. «Puu, mille juured läbi raiutakse ja uude pinnasesse istutatakse, ei jää elama, olgu uus pinnas kui tahes viljakas» sõnas Viilma.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma jätkab oma eelkäija peapiiskop Andres Põderi traditsiooni kutsuda advendiaja alguses Tallinna toomkirikusse kontsert-mõtisklusele ja järgnevale vastuvõtule riigi- ja ühiskonnategelasi, kellel on mööduval aastal olnud kokkupuude luteri kirikuga või kes on teinud kirikuga koostööd, teatas EELK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles