Pirita vanem nõuab arendajatelt Sompa tee väljaehitamist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaosavalitsused on Tallinnas varsti minevik.
Linnaosavalitsused on Tallinnas varsti minevik. Foto: Peeter Langovits

Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on juba alates 2003. aastast jätnud Sompa tee äärse piirkonna arendajad lubatud tee välja ehitamata.

Teriku sõnul läks aktiivsem arendustegevus sealses piirkonnas lahti 2003. aastal ning detailplaneeringu ühe osana sõlmisid arendajad linnaga lepingu, milles oli muuhulgas ühe nõudmisena märgitud ka tee korralik väljaehitamine.

Vaid Gray Capital AS on enda osa teest välja ehitanud ning paigaldanud ka valgustuse, kuid ülejäänud 350 meetri pikkusel teel on valitsevaks pinnavormiks augud, teatas linnaosavalitsus.

Linnaosa kinnitusel on arendajatel lepingujärgne kohustus välja ehitada umbes 200 meetri ulatuses teed ning 150 meetrit on reformimata riigimaa, mille linn ehitab välja pärast seda, kui rahuldatud on taotlus teemaa munitsipaalomandisse saamiseks.

Teriku sõnul ei saa selline korralagedus enam kauem jätkuda. Linna lepingupartnereid ei ole suutnud viie aasta jooksul mitte miski kohustada teed välja ehitama ning nende peamiseks sõnumiks on see, et neil pole raha, lisas ta.

«Ometi on nad tänu linna poolt lubatud planeeringutele rikastunud,» tõdes Terik. Ta lisas, et tee eraomanikud sooviksid uut planeeringut mõnele krundile, kuid hetkeseisu arvestades on see mõeldamatu.

«Mingeid planeeringuid ei järgne, enne kui see tee pole valmis ehitatud,» sõnas Terik ja avaldas lootust, et ehk kevadel suudavad linna lepingupartnerid ennast kätte võtta ja pikale veninud lubadused teeks vormida.

Meeldiv oleks tõdeda, kui talvel suudetaks Sompa tee tee-ehituslik projekt valmis saada, lausus linnaosa vanem. Sompa tee piirkonnas elab 41 peret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles