TV3 video: bussiootepaviljoni riivanud bussijuht jäi tööst ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 8.16 sai politsei teate liiklusõnnetusest Pirita-Kosel Vabaõhukooli teel, kus liinibuss oli riivanud bussiootepaviljoni. Nurmiku peatuses seisis mitu last.

TV3 «Seitsmeste uudiste» andmetel jäi kaks kuud ametis olnud bussijuht hommikul toimunud õnnetuse tõttu tööst ilma.

«Bussijuht ei arvestanud oma (sõiduki - toim) gabariite ning riivas peegliservaga bussiootepaviljoni, mille tagajärjel purunesid kaks klaasi ja väike poiss sai väiksemaid vigastusi,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve juht Hannes Kullamäe.

Bussijuht sõitis väidetavalt peale õnnetust sündmuskohalt minema.

Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Enno Tamm rääkis, et kõnealune bussijuht oli katseajal. «Täiesti lubamatu, et ta jätkas sõitu, ei väljunud bussist ega veendunud, mis juhtus,» ütles ta.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava kinnitas hommikul Postimehele, et õnnetuses sai kannatada üks laps, kelle vaatas kooliruumides üle kiirabi meedik. Tõsisemaid vigastusi tal ei tuvastatud.

Bussipaviljonile sõitis otsa liinibussi number 6 juht. Bussijuht oli kaine. Aava selgitas, et õnnetus juhtus, kui liinibuss riivas oma küljepeegliga ootepaviljoni katust, katuseklaas purunes.

Sündmuskohal käis avariigrupp, kes tegeles juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamisega.

«Juhtunut menetleb praegu politsei ning kuulab bussijuhti üle. Me võtame pärast seda omakorda bussijuhilt seletuse juhtunu kohta. Esialgse info järgi tahtis bussijuht sõita ootepaviljonile hästi lähedale, et inimestel oleks parem bussi siseneda või sealt väljuda, kuid riivas tahavaatepeegliga paviljoni klaasist katust, mis selle tagajärjel purunes. Teiste bussijuhtide arvates on bussiootepaviljon Nurmiku peatuses paigaldatud sõiduteele liiga lähedale, mis teeb peatumise seal keeruliseks,» ütles Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles