Riigikohus tühistas Narva eksvolikogulase ja endise abilinnapea süüdimõistmise

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohtu pingis endine Narva linnavolinik Fjodor Ovsjannikov (paremalt esimene), ettevõtja Viktor Belsner, samuti linnavolikokku kuulunud Andrei Filippov ning ehitusärimehed Sergei Hamitski ja Aleksandr Arsentjev.
Viru maakohtu pingis endine Narva linnavolinik Fjodor Ovsjannikov (paremalt esimene), ettevõtja Viktor Belsner, samuti linnavolikokku kuulunud Andrei Filippov ning ehitusärimehed Sergei Hamitski ja Aleksandr Arsentjev. Foto: Ilja Smirnov

Riigikohus tühistas täna Narva linnavolikogu eksliikme ja rahanduskomisjoni endise esimehe Fjodor Ovsjannikovi ja Narva endise abilinnapea Andrei Filippovi ning nendega koos kohtu all olnud ettevõtjate süüdimõistmise.

Riigikohus tühistas Ovsjannikovi süüdimõistmise mõjuvõimuga kauplemises ja konkurentsikuriteos ning Narva endise abilinnapea Andrei Filippovi süüdimõistmise altkäemaksu võtmises ja konkurentsikuriteos ning mõistis nad neis süüdistustes õigeks, vahendas ERR Uudised.

Riigikohus tühistas ka ettevõtja Sergei Hamitski süüdimõistmise altkäemaksu andmises ja konkurentsikuriteos ning ettevõtjate Aleksandr Arsentjevi ja Viktor Belsneri süüdimõistmise konkurentsikuriteos.

Samas leidis riigikohus, et kriminaalasi tuleb selles asjus saata ringkonnakohtule tagasi samas kohtukoosseisus jälitustoimingute seaduslikkuse kontrollimiseks ja uue kohtuotsuse tegemiseks.

Süüdistuse kohaselt lõi Narva linnavolikogu ja linnavalitsuse riigihanke konkursikomisjoni liige, keskerakondlane Fjodor Ovsjannikov aastatel 2008-2011 Narvas olukorra, kus ehitusettevõtetel oli võimalik linnavalitsuse rahastatavaid ehitus- või remonttöid teostada vaid tingimusel, et ettevõtjad tasusid Ovsjannikovile või temaga ühiselt tegutsenud ettevõtjale Gennadile erinevatel varjatud viisidel 10 protsenti linnavalitsusega sõlmitud töövõtulepingute maksumustest.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles