Pevkur: Itaaliast tulid esimesed signaalid Eestile sobivatest pagulasperedest

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: SCANPIX

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on Itaaliast tulnud esimesed suulised vihjed, et rändesurve all kannataval riigil on Eestile pakkuda perekondasid, kes võivad Eestisse jõuda juba kevade alguseks.

Kui kuu aega pärast leppe sõlmimist nentis Pevkur, et Eestile pole veel põgenikke pakutud, siis ERRi raadiouudistele antud aastalõpu intervjuus ütles minister, et esimesed perekonnad võivad Itaaliast saabuda juba järgmise aasta esimese kolme kuu jooksul, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«Tänaseks on Itaaliast tulnud signaalid, et nad on valmis meile pakkuma esimesi peresid. Meieni veel paberid pole jõudnud, kuid suuliselt on esimesed vihjed antud,» sõnas Pevkur.

«Võib eeldada, et esimesed pered jõuavad Eestisse jaanuaris või veebruaris, aga kui näiteks turvakontroll venima jääb, siis võib olla märtsis, võiksid mõned pered Eestisse sõjapõgenikega jõuda,» lisas siseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles