Raport: Eesti haridussüsteem on maailma võrdseimate seas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pliiatsid koolilaual
Pliiatsid koolilaual Foto: SCANPIX

Maailma kõige võrdsem haridussüsteem on Lõuna-Koreas, Eesti asetub arenenud riikide seas selles tabelis neljandale kohale.

Maailma Majandusfoorumi koostatud raport arvestab kolme aspekti: ligipääsetavust, kvaliteeti ja tulemusi ning katab kogu haridussüsteemi alates lasteaiast kuni kutsehariduseni.

Arenenud riikide kategoorias on võrdseimad haridussüsteemid Põhja-Euroopa ja Aasia riikides, kusjuures Eesti on neljandal positsioonil Lõuna-Korea, Singapuri ja Jaapani järel. Järgnevad Soome, Šveits, Kanada, Madalmaad, Norra ja Island.

USA on selles edetabelis alles 24. kohal, järgnedes Austraaliale ja Prantsusmaale.

Läti ja Leedu on pälvinud oma koha teises tabelis, kus on keskmisest kõrgema arengutasemega riigid: esikohal on seal Poola, teisel Läti, kolmandal Leedu.

Kõige mahajäänumad on haridussüsteemi võrdsuses Ladina-Ameerika riigid. Arenguriikidest on võrdseimad Tadžikistani, Keenia ning Zimbabwe haridussüsteemid.

Allikas:
Allikas: Foto: Maailma Majandusfoorum
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles