Võrtsjärvel päästeti kaks läbi jää vajunud inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv. Foto on illustreeriv.
Võrtsjärv. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartumaal vajusid täna pärastlõunal kaks Võrtsjärvele võrke paigaldama sõitnud inimest läbi hapra jää, neist ühe päästsid jäisest veest järvel uisutanud inimesed, teise aga kohale kiirustanud päästjad.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus kell 13.18 teate, et Rannu vallas Tamme küla juures Võrtsjärvel on umbes saja meetri kaugusel kaldast läbi jää vajunud kaks inimest, kes hüüavad appi.

Enne päästjate saabumist olid järvel uisutanud inimesed jääs olevast august välja aidanud keskealise naise. Läbi jää vajunud mehe tõmbasid veest välja Elva päästjad ja Rõngu vabatahtlikud, kes transportisid kannatanud mootorsaaniga kaldale ja andsid kiirabile üle. Sõiduk, millega mees ja naine jääle sõitsid, vajus põhja.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja märkis, et kuigi veekogudele on tekkinud jää, ei ole sellel viibimine veel ohutu. Jääle on turvaline minna alles pärast paarinädalast külma. Jääst läbi vajudes halvab külm vesi tegevusvõime mõne minutiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles