Tallinn taotleb Paljassaare maid munitsipaalomandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare poolsaarele on kavandatud ka ökolinnak.
Paljassaare poolsaarele on kavandatud ka ökolinnak. Foto: Illustratsioon: OÜ Ecobay

Tallinna linnavalitsus kavatseb teha linnavolikogule ettepaneku taotleda linna omandisse neli Paljassaare poolsaarel asuvat maatükki kogupindalaga 11,6 hektarit.

Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt taotletakse munitsipaalomandisse jäävate hoonete ja rajatiste aluse ning neid teenindava maana Tallinna linna omandisse maatükid aadressidega Paljassaare tee 17, 40, 42 ja 85.

Paljassaare tee 17 ligi 5,7 hektari suurusel maatükil asub 21, kolme hektari suurusel Paljassaare tee 40 maatükil 19 ning Paljassaare tee 42 ligi 2,4 hektari suurusel maatükil üheksa hoonet ja rajatist, mis on Tallinna omandis ning Põhja-Tallinna valitsuse valitsemisel ja bilansis. Tegemist on varem Nõukogude Liidu relvajõududele kuulunud ehitistega.

Paljassaare tee 85 maatükil ligikaudse pindalaga 5421 ruutmeetrit asuvad garaaž ja olmeruumiga garaaž, mis kuulusid samuti Nõukogude Liidu relvajõududele ja on nüüd Tallinna linna omandis ning Põhja-Tallinna Valitsuse valitsemisel ja bilansis.

Maareformi seaduse § 28 lg 1 p 1 kohaselt antakse munitsipaalomandisse jäävate hoonete ja rajatiste alune ning neid teenindav maa munitsipaalomandisse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles