Politsei hakkab uimastitarvitajaid hoiatama SMSiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uimastitarvitajad hakkavad saama politseilt umbes sellise tekstiga sõnumeid.
Uimastitarvitajad hakkavad saama politseilt umbes sellise tekstiga sõnumeid. Foto: Pm

Politsei hakkab saatma uimastite niinimetatud pühapäevatarvitajate telefonidele hoiatavaid tekstisõnumeid, mille eesmärk on suuremaid probleeme ära hoida ja inimesi korrale kutsuda.

«Kui me teame, et uimastisõltlasi, kes iga päev tarvitavad kangeid narkootilisi aineid, on umbes 10 000, siis niinimetatud pühapäevatarvitajaid on mitu korda rohkem,» põhjendas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre, miks alanud aastal keskendutakse neile narkootikumitarvitajatele, kes tulevad muidu elus hästi toime, ent pakuvad diileritele siiski rohkelt tööd.

Politsei andmetel kasutavad need inimesed eri diilereid ning eesmärgiks on selliseid tarvitajaid hoiatada. «Tahame neile öelda, et ärge pange süütegusid toime, ja teavitada neid tagajärgedest,» sõnas Tambre. «Politsei eesmärk ei ole kõiki inimesi karistada, SMS on piisavalt anonüümne ja me otseselt ei ajagi kõiki tarvitajaid taga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles