Kaitseplaneerimise asekantsleriks saab Meelis Oidsalu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Oidsalu
Meelis Oidsalu Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsleri ametikohale asub alates 1. veebruarist Meelis Oidsalu.

Oidsalu tunnistas avalikul konkursil parimaks riigikantselei avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon. «Kaitseplaneerimise asekantsleri töö nõuab pühendumust, juhtimisoskusi ning pikaajalist suure pildi nägemise võimet,» ütles kaitseminister Hannes Hanso pressiteate vahendusel.

«Meelis Oidsalu on oma aastatepikkuse kogemusega ministeeriumis ennast erinevatel ametikohtadel tõestanud võimeka juhina – seega usun, et ta on sellele vastutusrikkale ametikohale väga sobiv inimene,» lisas minister.

Praegu töötab Oidsalu kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsleri ametikohal. Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumis alates 2000. aastast. Ta on olnud kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö ekspert, julgeolekuosakonna ja siseauditi osakonna juhataja ning ministeeriumi arendusnõunik.

Oidsalu on lõpetanud Tallinna Ülikooli haldusjuhtimise eriala, Balti Kaitsekolledži kõrgemad juhtimiskursused ning omandanud magistrikraadi USA Army War College’is. Meelis Oidsalut on autasustatud Valgetähe V klassi teenetemärgi, kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi ja kaitseväe eriteenete ristiga. Kaitseplaneerimise asekantsleri ülesandeks on juhtida Eesti sõjalise kaitse arendamist ja planeerimist. Asekantsler koordineerib riigikaitse planeerimise, kaitsevalmiduse ja kaitseväeteenistuse osakondade tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles