Eesti suursaadik Gruusias esitas Saakašvilile oma volikirja

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lukk.
Toomas Lukk. Foto: Liis Treimann.

Eile andis Eesti suursaadik Gruusias Toomas Lukk Gruusia presidendile Mihheil Saakašvilile üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses kinnitasid suursaadik Toomas Lukk ning president Mihheil Saakašvili Eesti ja Gruusia väga häid suhteid ning koostööd, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Gruusia president tänas Eestit toetuse eest.

Rääkides olukorrast Gruusias, ütles Eesti suursaadik, et Gruusia on territoriaalselt terviklik ning Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvumise tunnustamine tuleb seega hukka mõista. «Samuti peab Venemaa kinni pidama 6-punktilisest rahuplaanist ning oma väed viivitamatult Gruusiast välja tõmbama,» ütles Lukk.

Veel räägiti Gruusia integreerumisest rahvusvaheliste struktuuridega ning suhete arendamisest rahvusvaheliste organisatsioonidega. Eesti suursaadiku sõnul toetab Eesti NATO liikmesuse tegevuskava (MAP) andmist Gruusiale.

Kahepoolsest koostööst rääkides märkis suursaadik, et Eesti on jätkuvalt valmis jagama oma reformikogemusi Gruusiale, korraldades Gruusia ametnikele huvipakkuvatel teemadel seminare, näiteks Euroopa Liiduga integreerumise valdkonnas.

Toomas Lukk on sündinud 1962. aastal ning lõpetanud Tartu Ülikooli geograafia erialal. Lukk on töötanud Eesti Teaduste Akadeemias ning alates 1993. aastast välisministeeriumi poliitikaosakonnas ja Eesti esinduses New Yorgis. 2002. aasta augustist kuni 2006. aasta septembrini oli Toomas Lukk Eesti suursaadik Lätis ning pärast seda Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia büroo direktor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles