Erisaated eestlastest

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene erisaade jutustab Kaido Höövelsoni praegusest elust.
Esimene erisaade jutustab Kaido Höövelsoni praegusest elust. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäeviti saab Kanal 2s näha uusi kodumaiseid erisaateid, mis üllatavad nii teemade valiku kui ka uudse lähenemisega.

Avalöögiks on eksklusiivne pilguheit Eesti ühe armastatuma sportlase Kaido Höövelsoni ellu. Dokumentaalne erisaade «Baruto uus elu» viib vaataja Jaapanisse, kuhu Kaido Höövelson koos abikaasaga on tagasi kolinud. Lisaks seisab tema ees uus väljakutse: endine sumomaadleja paneb end nüüd proovile MMAs ehk vabavõitluses. Miks loobus Kaido Eestis talupidamisest ja tegeleb alaga, mida peetakse maailma üheks karmimaks? Erisaates vastab nendele küsimustele Kaido ise. Ta võttis saatetegijad Jaapanis vastu ja võimaldas neile juurdepääsu aasta lõpus toimunud matšile, kus alistas endise kikkpoksi maailmameistri Peter Aertsi.

Baruto-saatele järgnevad esmaspäevad on pigem kriminaalse ja patuse hõnguga. 8. veebruaril esilinastuv «Keelatud vili: pilguheit Eesti uimastiajaloole» võtab ette rännaku läbi aja, üllatades tõdemusega, et narkootilised ained pole sugugi pelgalt moodsa aja pahe. Selgub, et opiaatide ja kokaiini tarbimine tegi politseile peavalu juba helgel Pätsu-ajal ja mitte alati pole narkootikumid olnud sellise põlu all nagu praegu. Erisaade üllatab faktidega tsaari- ja nõukogude ajast ning jõuab otsapidi välja muinasaega, mil ravitsejad kasutasid narkootilisi aineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles