Helsingi mustlased võivad Eestisse jääda kolmeks kuuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlane Helsingi tänaval.
Mustlane Helsingi tänaval. Foto: SCANPIX

Helsingi linnavõimude ja seal elanud Rumeenia kodanikest mustlaste kokkuleppe järgi peaksid nood oma kodumaale liikuma läbi Eesti, kuid samas on neil õigus siin kuni kolm kuud end registreerimata viibida.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles ERRi Uudistele, et politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsiooni osakond on teadlik Helsingi linnavõimude ja seal elanud Rumeenia kodanikest mustlaste kodumaale naasmise kokkuleppest.

Solntseva sõnul on Rumeenia kodanikud ühtlasi ka Euroopa Liidu kodanikud ja võivad ELi territooriumil vabalt liikuda. «Seaduse mõttes tähendab see seda, et Eestisse saabumisel võivad nad elada riigis 90 päeva poole aasta jooksul,» märkis ta ja lisas, et kui mustlased selle aja jooksul oma elukohta ei registreeri, peavad nad Eestist lahkuma.

Täna saabusid Tallinnasse 40 Helsingist tulnud mustlast, kellele Soome ametivõimud andsid kodumaale Rumeeniasse jõudmiseks laevapileti Eestisse ja 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles