Peaprokurör: ametnik ei pea kartma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokurör Norman Aasa hinnangul ei pea ametnik kartma, kui ta on veendunud, et seadust ei riku ja teeb kõike avalikes huvides.

Aas rääkis ETV saates «Terevisioon», et kaitsepolitsei ja prokuratuuri üheks eesmärgiks on juba mitu aastat olnud korruptsioonikuritegude avastamine nii riigi kui ka kohaliku omavalitsuse üksustes.

«Nüüd on aeg sealmaal, et mõned asjad on kohtus, mõned asjad on lahenduse saanud ja mõned asjad on alles välja tulnud,» selgitas Aas.

Aasa sõnul on ta kuulnud, et ametnikud on hirmul ja ei julge enam otsuseid vastu võtta. Samas kinnitas peaprokurör, et ametnikel pole karta vaja, sest karistatakse teadlikke rikkumisi ning näiteks pistise või altkäemaksu võtmist.

«Karta ei ole vaja siis, kui ikkagi oma tööd tehakse oma parimas äranägemises seadustest ja ka avalikest huvidest,» sõnas peaprokurör. «Kordan veelkord: kui asi läheb kriminaalseks või kui meie juba näeme, et on põhjust midagi käigus kontrollida, siis on meie arvates tegemist ikkagi juba tõsisemate rikkumistega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles