Sõnajalad ei saa Muhusse tuuleparki rajada

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad Andres (vasakul) ja Oleg Sõnajalg
Ettevõtjad Andres (vasakul) ja Oleg Sõnajalg Foto: Raigo Pajula

Järgmisel Muhu vallavolikogu istungil kehtestamisele tulev Muhu valla üldplaneering võtab perekond Sõnajalgadelt õiguse püstitada Võikülasse tuulegeneraatorid, teatab Oma Saar.

«Üldplaneeringu põhimõtteks on, et väärtuslikele maastikele tuuleparki ei rajata ja Võiküla ala jääb väärtuslike maastike piiresse,» ütles Muhu vallavalitsuse arendusnõunik Aado Keskpaik.

Oleg ja Andres Sõnajala juhitav firma OÜ Estwind Energy esitas taotluse Võikülasse tuulepargi rajamiseks juba vallavolikogu eelmise koosseisu ajal.

«Põhimõtteliselt on seaduse järgi alati võimalik detailplaneeringu kaudu üldplaneeringut muuta, seda õigust ei saa keegi kunagi ära võtta ja kes teab, milline on näiteks järgmine vallavolikogu koosseis ja nende meelsus,» arutles Keskpaik.

Praegu ei tegutse Muhu saarel ühtegi tuuleparki, ehkki aastate jooksul on seal tuuleenergia tootmiseks algatatud kokku viis detailplaneeringut, millest menetlemiseni on jõudnud ainult Sõnajalgade oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles