Autovabal päeval võiks liigelda ühistranspordi või jalgrattaga

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel autovaba päeva üritusel Tammsaare Tammsaare pargis sõitsid keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppits (vasakul) ja abilinnapea Deniss Boroditš elektrisõidukitega Segway.
Mullusel autovaba päeva üritusel Tammsaare Tammsaare pargis sõitsid keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppits (vasakul) ja abilinnapea Deniss Boroditš elektrisõidukitega Segway. Foto: Raigo Pajula

Autovabal päeval pööratakse tähelepanu puhta õhu vajadusele ja teavitatakse inimesi õhu- ja mürasaastest, mida tekitavad mootorsõidukid.


Päeva korraldajad soovitavad inimestel auto koju jätta ning liikuda jalgsi, jalgrattal, rulluiskudel või ühistranspordiga, vahendasid rahvusringhäälingu uudised.

Tallinnas Tammsaare pargis toimub autovaba päeva kontsert ja alternatiivsete sõiduvahendite teatevõistlus. Samuti saavad kõik linnakodanikud tasuta sõita velotaksodel.

Liikumine «Käi jala» propageerib aga kõndimist kampaaniaga, kus võisteldakse sammude kogumises ning teadvustatakse liikumise vajadust ning REC-Estonia eestvõttel koostavad Tallinna koolid linna liiklustiheduse kaarti. Autovaba päev ja sellele eelnev autovaba nädal on rahvusvaheline kampaania, milles Tallinn lööb kaasa juba seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles