10 uudist, mida võiksid teada: reede, 29. jaanuar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. Reinsalu: kooseluseadus on vassimiste rida

    Justiitsministeerium Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

    Justiitsminister Urmas Reinsalu leiab, et kogu vaidlus kooseluseaduse ümber on olnud üks suur vassimiste rida, millest sotsid praeguse lärmi puhul ei suuda samuti hoiduda.

    OLULIST

    • «Kooseluseaduse pooldajad pole varjanud strateegiat, et käivituks samasooliste paaridele asenduskodudest laste lapsendamise aktsioon. Kooselu seadus annab selleks aluse.»

    • Kooselust võib saada valitsuse lahkuminek

    Justiitsministri arvamust kooseluseadusest loe postimees.ee-st

  2. Üks Eesti märgi ideekavanditest eemaldati finaalist

    Eesti märgi konkursi finaaltöö: Eesti – pilk tulevikku! (Kaile Tuvi) Foto: Eesti riigi brändi meeskond

    Kuna leiti, et üks Eesti märgi ideekavandite konkursi viie finalisti hulka valitud töö, «Eesti – pilk tulevikku» sarnaneb optikapoe logoga, eemaldas žürii selle töö vaid mõni tund pärast seda, kui finalistid teatavaks tehti. Finaali pääses uus, järjestuselt järgmine ideekavand.

    OLULIST

    Eesti märgi ideekavandite konkursist loe postimees.ee-st

  3. Vaata, kes võtsid enim dividende

    Tatjana Liksutova Viktoria Ladõnskaja raamatu «Vene köögi eripära Eesti moodi» esitlusel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

    Täna juba üheteistkümnendat korda ilmuv Äripäeva Dividendide TOP on kõigi aegade rasvasem.

    OLULIST

    • Kui aasta tagasi teenisid esimesed 250 ettevõtjat omanikutulu kokku 151,6 miljonit eurot, siis seekord on koondsumma 190,2 miljonit eurot, kirjutab Äripäev.

    • Edetabeli koostamisel on ­arvestatud kohalikule kapitalile kuuluvate firmade reaalseid väljamakseid rahavoogude ja omakapitali muutuste aruande põhjal. Dividend on määratud ja makstud 2013. aasta majandustulemuste eest 2014. aastal.

    Dividendivõtjate esiviisikut vaata postimees.ee-st

  4. Politsei palub abi 15-aastase tüdruku leidmisel

    15-aastane Laine. Foto: PPA

    Politsei palub abi teisipäeva õhtul oma kodust Sillamäelt lahkunud 15-aastase Laine leidmisel. Tüdruk pole siiani koju naasnud.

    OLULIST

    • 15-aastane Laine on 164 cm pikk ja keskmise kehaehitusega. Tal oli peas veinipunast värvi müts, seljas musta värvi jope ning jalas musta värvi püksid ja saapad. Lisaks oli tal kaasas helekollane seljakott.

    • Kõiki, kes on näinud fotol kujutatud tüdrukut või oskavad anda infot tema võimaliku asukoha kohta, palub politsei anda teada numbril 112 või 357 6133.

    Kadunud tüdrukust loe postimees.ee-st

  5. Ida-Virumaal sai liinibussi õnnetuses viga 12 inimest

    Bussiõnnetus Ida-Virumaal. Foto: Ida prefektuur

    Jõhvi-Tartu maanteel sõitis täna öösel kraavi liinibuss, vigastada sai 12 inimest, neist kaks raskelt. Haiglaravile jäeti neli inimest.

    OLULIST

    • Õnnetus juhtus Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril Puru küla kandis. Esialgsetel andmetel sõitis Jõhvi suunas liikunud reisibuss teelt välja kraavi ja paiskus külili.

    • «Reisijad, kes viga ei saanud ning kelle dokumendid olid nende juures käepärast, said juba öösel reisi Peterburi jätkata meie Tallinna-Peterburi bussiga.»

    Bussiga juhtunud liiklusõnnetusest loe postimees.ee-st

  6. Politsei pidas kinni koolilaste ahistaja

    Seksuaalne ahistamine. Foto: Scanpix

    Põhja prefektuuri politseinikud pidasid täna hommikul Tallinnas Juhkentali tänaval kinni Lõuna-Ameerika päritolu meesterahva, kes esialgse info kohaselt püüdis tänaval liikunud koolilapsi läbi riiete puudutada.

    OLULIST

    • «Politseil on alust kahtlustada kinnipeetud meest selles, et ta katsus koolilapsi läbi riiete intiimpiirkondadest. Tegemist on tähtajalise elamisloa alusel Eestis elanud Lõuna-Ameerika päritolu välismaalasega.»

    • «Ohvriks võivad olla langenud kooliealised lapsed, kes nimetatud piirkonnas igapäevaselt liiguvad. Lapsed tihtipeale ei julge sellistest vahejuhtumitest vanematele ise rääkida, sest tunnevad häbi või kardavad vanemate hukkamõistu.»

    Lasteahistaja tabamisest loe postimees.ee-st

  7. Foto: Lapsed viskusid Aruküla raudteejaamas enne rongi rööbastele pikali

    Lapsed raudtee rööbastel pikali. Foto: facebook

    Aruküla raudteejaamas viskasid kaks poissi end eile vahetult enne rongi peatusesse jõudmist raudteerööbastele pikali ja jooksid siis minema.

    OLULIST

    • Politsei juhtis Raasiku valla sotsiaalmeedia kommuunis tähelepanu, et Aruküla raudteejaamas juhtus neljapäeval ärevust tekitav juhtum. Kaks noorukit viskusid enne rongi saabumist raudteerööbastele pikali.

    • «Olenemata sellest, millega tegu, on rongijuht inimest või kõrvalist eset raudteel märgates alati sunnitud tegema äkkpidurduse. Selline pidurdamine võib põhjustada rongireisijatele vigastusi ja häireid rongiliikluses.»

    Laste rumalatest mängudest raudteel loe postimees.ee-st

  8. Halvad uudised: Eesti naiskond sõidab Fed Cupile ilma Kaia Kanepita

    Kaia Kanepi FedCup. Foto: Sander Ilvest

    Eesti tennisenaiskond mängib veebruari alguses Fed Cupi mänge Euroopa-Aafrika tsooni esimeses grupis, kuid täna sai teatavaks kurb asjaolu, et võistlustel ei tee kaasa Eesti naiste teine reket Kaia Kanepi.

    OLULIST

    • Naiste edetabelis 142. kohta hoidev Kanepi loobus Fed Cupist haiguse ehk kõhuviiruse tõttu, mis kimbutas teda juba varem ja sundis ka Austraalia lahtistest loobuma.

    • «Otsustasime võtta riski ja sõita ikkagi kolmekesi. Seoses sellega vaatasime oma eesmärgid üle ja nüüd on meie eesmärgiks püsima jääda.»

    Eesti naiskonna Fed Cupi plaanidest loe postimees.ee-st

  9. Erilise kitse ja tiigri sõprusele tuli lõpp

    Timur ja Amur. Foto: Yuri Smityuk / TASS

    Venemaal safaripargis kaks kuud koos elanud amuuri tiiger Amur ja kits Timur lahutati teineteisest, kuna tiiger hakkas tüdinema kitse hulljulgest ja ülbest käitumisest. 

    OLULIST

    • «Teisipäeval tekkinud tüli põhjustas Timur, kes hakkas Amurit ründama, puksima ja jälitama, andmata talle võimalust puhkuseks. Lõpuks ei suutnud tiiger seda välja kannatada, haaras kitsel turjast ja paiskas ta maha. Pärast seda heitis tiiger rahulikult puhkama.»

    • Mezentsevi sõnul on liiga vara öelda, millal Timur ja Amur võivad taas ühes aedikus elada. Timurile teostatud veterinaarkontroll näitas, et söakas kits on väga hea tervise juures.

    Kummalise sõpruse algusest ja lõpust loe postimees.ee-st

  10. Evald Aavik 75: «Somnambuul» Postimehe kinos

    «Somnambuul». Foto: kaader filmist

    Kuni pühapäevani näitab Postimehe Kino näitleja Evald Aaviku juubeli puhul Sulev Keeduse meistriteost «Somnambuul» (2003).

    OLULIST

    • Teise maailmasõja jalust põgenenud rannarootslaste külla on paigale jäänud ainult majakavaht Gottfried (Evald Aavik). Tema tütar, nooruke Eetla (Katariina Unt) loobub viimasel hetkel paadiga üle mere põgenemast ja naaseb koju.

    • Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

    Vaata filmi kohe Postimehe Kinos

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles