Riigikogu arupärimisi kuulas üks koalitsiooni saadik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma.
Riigikogu esimees Ene Ergma. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel riigikogu istungil esitati ministritele seitse arupärimist, mida koalitsiooni saadikutest kuulas vaid istungit juhatanud Isamaa ja Res Publica Liidu liige, riigikogu esimees Ene Ergma. Opositsioonist oli ministrite selgitusi kuulama jäänud ehk kümmekond inimest kui sedagi.

Saadikute arv saalis oli seda üllatavam, et istungi alguses registreeris oma kohaloleku 85 ja päevakorra poolt hääletas 77 saadikut, kuid esimese aruküsimuse lõppedes, kui kaamerapilt saali näitas, oli seal ehk kümme inimest.

Inimeste vähesusele juhtis tähelepanu ka Keskerakonna liige Arvo Sarapuu.

«Neid vastuseid oleks siin saalis ikkagi pidanud kuulma ja kuulama, istuma siin ja kaasa lööma ka IRL-i ja Reformierakonna saadikud. Kui ma praegu siit puldist vaatan siia, kus meie koalitsioonierakonnad istuvad, siis mulle tundub, et ma ei eksi, siin ei ole ühtegi saadikut, mitte ühtegi saadikut,» rõhutas Sarapuu.

«Aga mina?» katkestas Ergma Sarapuu jutu.

«Jah, aga teie juhatate. Aga tõesti, üks on,» tunnistas Sarapuu.

Kuhu ligi 70 saadikut, kes vaid mõnikümmend minutit tagasi oma kohaloleku registreerisid, saalist kadusid, pole teada, sest komisjonide töö toimus hommikul.

Ministritelt küsiti täna aru seitsmel teemal: rahvusvahelisest hinnangust Eesti kohalike omavalitsuste olukorrale, kohalike omavalitsuste dokumendihalduse tarkvara riigihangetest, maksumuutustest maailmas, eurokalkulaatoritest, maanteeameti tegevusest eraparklate trahviteadete edastamisel, kliima- ja energiaagentuuri toimimisest ning AS Eesti Energia poolt konkurentsireeglite rikkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles