Koolimaja katuselt vaatavad alla hiigelpurikad

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravad jääpurikad Tartu maanteel Paberi trammipeatuses asuva koolihoone katusel.
Teravad jääpurikad Tartu maanteel Paberi trammipeatuses asuva koolihoone katusel. Foto: Toomas Huik

Tallinna kesklinnas Tartu maanteel Paberi trammipeatuses asuva koolihoone katuselt vaatavad alla hiigelpurikad, mis inimesele peale kukkudes võiksid põhjustada väga raske trauma või isegi surma. Koolimajaga on samal põhjusel probleeme olnud varemgi.

Ametlikult kuulub hoone Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumile, kuid kool pole maja kasutanud juba aastaid. Hoonet on viimastel aastatel kasutanud hoopis remondis olevad koolid asenduspinnana.

Munitsipaalpolitseiameti (mupo) peaspetsialist Monika Lestberg rääkis Postimees.ee´le, et täiskasvanute gümnaasiumiga on ühendust võetud ning jääpurikad lubati esimesel võimalusel eemaldada. Tulenevalt karistusseadustikust ei saa kohaliku omavalitsuse koosseisu kuuluva asutuse suhtes väärteomenetlust alustada.

Täiskasvanute gümnaasiumi direktori Heiki Kiidli sõnul on nende majandusjuhataja probleemiga tegelenud terve tänase päeva, kuid teenusepakkujat jääpurikate eemaldamiseks on hetkel väga keeruline leida, sest sama probleemiga maadlevad tuhanded majapidamised.

Kiidli sõnul soovib linn hoone maha müüa, kuid esimene konkurss luhtus ning teise tähtaeg on jaanuari keskpaigas.

Mupo on sel sügis-talvel jääpurikate ja lumest puhastamata katuste osas alustanud 93 menetlust ja määranud kokku 9000 krooni eest trahve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles