NATO kaitseministrid valmistuvad Varssaviks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

Täna ja homme Brüsselis NATO peakorteris kogunevate liitlasriikide kaitseministrite jaoks on tegu olulise mõttevahetusega juulikuise alliansi Varssavi tippkohtumise eel. Kahe päeva jooksul tehtavad otsused ja töö loob raamistiku just sellele ka Eesti jaoks tähtsale kohtumisele, kus muu hulgas otsustatakse NATO idaserva edasine kaitse.  

Täna arutavad 28 kaitseministrit esmalt isekeskis, milline peaks olema tõhus heidutus ning kui kaugele on jõutud 2014. aasta Walesi tippkohtumisel vastu võetud valmisoleku tegevuskava täitmisega. Muu hulgas näeb see ette NATO reageerimiskiiruse ning piiririikide taristu parandamist.

Seejärel mängitakse läbi poliitiline otsustusprotsess võimaliku kriisiolukorra puhul ehk teisisõnu harjutatakse tegutsemist võimaliku konflikti puhkedes, kui otsustada tuleb kiiresti. Õhtu lõpetatakse töise õhtusöögiga, millest võtavad osa ka eraldi kutse saanud viis NATO partnerriiki: Soome, Rootsi, Austraalia, Jordaania ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles