Albaania pere saatus selgub täna (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania perekonna naisliikmed Postimehe artiklit lugemas. Isa Almen oli sel hetkel tööl.
Albaania perekonna naisliikmed Postimehe artiklit lugemas. Isa Almen oli sel hetkel tööl. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Aastaid asüüli oodanud albaanlast ei aidanud ametnike soovitatud elamisluba töötamiseks, sest see lükkab vastutuse riigilt tööandja kraesse ning tööandja kogu vastutuse raskust kanda ei soovi. Politsei- ja piirivalveamet kinnitas eile, et leidis uue lahenduse, kuidas pere saab jääda Eestisse elama. Lahendusest teatatakse täna.

Kui selgus, et tööandja taotlusel perele Eestis elamisluba anda on keeruline ning see seab tööandjale lisakohustusi, otsisid PPA juristid teisi võimalusi.

Eile kinnitas politsei- ja piirivalveamet: Almeni jaoks on leitud juriidiline lahendus, et tema pere saaks Eestisse jääda.

Albaania-pere laadse olukorra inimlikuks lahendamiseks on ettevalmistamisel seaduseparandus, mis lubaks lisaks muudele tingimustele anda varjupaika ka humaansetel kaalutlustel. Kuna seadusemuudatus võtab paratamatult aega, siis Almeni pere olukorra lahendamiseks ongi PPA otsinud erandlikku juriidilist lahendust.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles