Täna mälestatakse teenistuskohustustel hukkunud politseinikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Täna kell 17.15 toimub Mäo mälestusmärgi juures teenistuskohustuste täitmisel hukkunud politsei- ja piirivalveameti töötajate ühine mälestustseremoonia.

Peadirektor Raivo Küüdi sõnul ei ole politseinikuks olemine mitte ainult elukutse, vaid ka eluviis. Sellega on seotud palju riske, sealhulgas risk tööülesannete täitmisel viga saada või koguni elu jätta.

«Politseinikud on Eestis alati olnud nagu üks pere. Seetõttu on tänane mälestuspäev meile väga isiklik, sest meenutame meie ühise pere liikmeid, kes meie kõrvalt, otse tööpostil, on pidanud enneaegselt ja ootamatult lahkuma. Need taasiseseisvumise järgsel perioodil Eesti politseid tabanud kaotused on meile korvamatud,» ütles Küüt.

Peadirektori sõnul seisame täna kõrvuti ka hukkunud ametnike peredega, et olla neile toeks ja jagada kaotusvalu, mis neile ja meile osaks on saanud.

«Tunneme, et ükski vägi ei saa meilt võtta seda tänutunnet ja mälestust nendest tublidest politseinikest, kes on oma elu hinnaga andnud panuse turvalisema ja rahulikuma elu tagamisel,» ütles Küüt.

Tseremoonial mälestatakse taasiseseisvunud Eestis teenistuskohustuste täitmisel hukkunud 19 politseinikku ja ühte piirivalvurit.

Kell 18 algab Paide Püha Risti kirikus mälestuskontsert. Esineb politsei- ja piirivalveorkester Hando Põldmäe juhatusel. Hingepalve peab peakaplan Jaan Jaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles