Eenmaa ja Astok otsivad poliitika asemel uusi väljakutseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Ivi Eenmaa
Riigikogu liige Ivi Eenmaa Foto: Peeter Langovits

Reformierakondlased Ivi Eenmaa ja Hannes Astok ei kandideeri tuleval aastal uuesti riigikokku, sest mõlemad soovivad aktiivsest poliitikast eemalduda.

Eenmaa sõnul on elus nii mõndagi huvitavamat kui poliitika ja ta soovib keskenduda oma arhiivide korrastamisele ning see töö nõuab pühendumist ja süvenemist.

«Olen viimased 30 aastat olnud avaliku tähelepanu all,» nentis ta.

Astoni sõnul on ta väiksemal või suuremal määral poliitikas olnud 14 aastat ja talle tundub, et elus võiks muudki teha.

«Keskendun e-riigi projektidele nii Eestis kui ka väljaspool, kuigi midagi konkreetset veel paigas pole,» sõnas ta. «Mul on pensionini jämedalt 20-25 aastat ja mõtlesin, et on võimeid midagi muud ka proovida.»

Astok lisas, et ta jääb erakonnaga kindlasti seotuks ja jätkab Tartu linnavolikogus. Erakonnaga jääb seotuks ka Eenmaa, kes kavatseb Reformierakonna tegemisi jälgida ja kolleege vajadusel alati aidata.

«Meil on andekaid ja tublisid noori ning ma aitan nii palju, kui ma oskan,» sõnas ta. «Püüan aidata, et Reformierakonnal läheks Võru-, Valga- ja Põlvamaal ning mujalgi hästi.»

Nii Eenmaa kui ka Astok kinnitasid, et töö riigikogus on raske ja seda hinnatakse vähe.

«See riigikogu on teinud paremat tööd, kui välja paistab,» nentis Eenmaa. «Oleme ausad, et kui räägime opositsiooniga koridorides, väidavad seda ka nemad, kuigi neil ei sobi muidu sellist juttu rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles