NATO idaserv saab kindlust juurde

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Ida-Euroopa armeed.
NATO Ida-Euroopa armeed. Foto: Spiegel

Eile Brüsselis alanud NATO kaitseministrite kahepäevasel kohtumisel langetati põhimõtteline otsus, et poole aasta pärast Poola pealinnas kogunevad liitlasriikide valitsus- ja riigijuhid, välis- ja kaitseministrid ning kaitsevägede juhatajad saaksid vastu võtta juba konkreetsed otsused NATO idatiiva tugevdamise kohta.

Ettearvamatu Venemaa käitumise pärast muretsevate idapoolsete liitlaste turvalisuse tagamiseks plaanitavad sammud on osa NATO heidutusvõimekuse ja julgeoleku suurendamisest. Mida tugevam ja tervem on NATO, seda kindlamini võivad end tunda kõik liitlasriigid, jäi kõlama sõnum kohtumise avapäevast.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles eile pärast 28 liitlase omavahelist arutelu, et idapoolsete liitlaste julgeoleku suurendamiseks mõeldud sammude eesmärk on taas kord kinnitada: rünnak ühe liitlase vastu on rünnak kõigi liitlaste vastu ning see ei jää alliansi vastuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles