Neli kuud kadunud olnud Markkus Ansbergi otsitakse nüüd ka Interpoli kaudu (3)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris kadunuks jäänud Markkus Ansberg on kantud Interpoli.
Oktoobris kadunuks jäänud Markkus Ansberg on kantud Interpoli. Foto: interpol.int

24. oktoobril Võrus kadunuks jäänud 17-aastast Markkus Ansbergi otsitakse sellest nädalast taga ka rahvusvahelise politseiorganisatsiooni Interpol kaudu.

Politsei lisas Markkus Ansbergi Interpoli andmebaasi käesoleva nädala alguses. Seal on kirjas noormehe peamised tundemärgid, linn, kus ta kadunuks jäi, sünnikoht ja vanemate nimed.

«Lisaks sellele, et politsei infosüsteemides on noormees kadumise järgselt olnud kõigi võimalike infokildude kogumiseks ning versioonide kinnitamiseks või ümberlükkamiseks rahvusvaheliselt tagaotsitav, on ta nüüd lisatud avalikule Interpoli veebilehele,» kommenteeris Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Tema sõnul ei ole tõenäoline, et noormees on lahkunud välismaale, kuid kuna tema asukoht on seni teadmata, ei saa seda versiooni täna ka täielikult välistada.

Interpoli andmebaasis on hetkel koos Markkusega kaks teadmata kadunud Eesti kodanikku. Peitel selgitas, et enamik kadunud inimestest leiab politsei loetud tundide või päevadega üles ning kuna nende hulgas on kaduvväike protsent isikuid, kes on lahkunud välismaale, pole otstarbekas igal aastal kuni 5000 isiku andmeid eraldi Interpoli sisse kanda.

«Seda eriti juhtudel, kus inimese kadumise asjaolud on seotud muu kui välismaale minekuga, ja arvestades seejuures, et politsei andmebaasis on isik nii või teisiti meie partnerriikidele tagaotsitavana nähtav,» lisas Peitel.

Eesti otsib Interpoli kaudu taga veel ka teadmata kadunud 43-aastast Margus Peedimaad, kes jäi kadunuks Soomes 2010. aastal.

Tänasel päeval ei kasutata Interpoli enam nii aktiivselt kui aastaid tagasi. Interpol on üks paljudest võimalustest rahvusvaheliselt isiku leidmiseks ja seda võimalust otsustas politsei praegu lisaks kasutada.

Loe lisaks:

Markkus Ansberg jäi kadunuks 24. oktoobri öösel pool tundi pärast südaööd, kui ta väitis telefonitsi end olevat Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures. Politsei tuvastas linna ja erinevate asutuste turvakaamera salvestustelt noormehe liikumise. Seni viimane teadaolev kinnitus noormehe liikumisest on samal öösel kella 1.09 ajal, kui ta jäi Koidula tänaval Club Tartu juures turvakaamera vaatevälja.

Politsei lõpetas Markkuse aktiivsed otsingud novembri keskel, kuid passiivsed otsingud jätkuvad. See tähendab, et kui tuleb uut teavet, mida kontrollida, siis seda ka tehakse.

Kõigil, kel on teavet Markkuse võimalikust liikumissuunast pärast 24. oktoobrit kell 1.09, kui noormees möödus Koidula tänaval maja number 16a-st, või omavad muud infot, mis aitaks selgitada tema kadumise asjaolusid, palutakse sellest teatada Võru politseile telefonil 786 8248 või e-maili aadressil talis.thal@politsei.ee.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles