Savisaar: Eesti võiks Wikileaksi osas oma abi pakkuda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks on avalikustanud veidi üle 1100 dokumendi 251 000st.
Wikileaks on avalikustanud veidi üle 1100 dokumendi 251 000st. Foto: SCANPIX

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar leidis linnavalitsuse lehele antud aastalõpuintervjuus, et Eesti võiks oma NATO partneritele Wikileaksiga seotud küsimustes asjakohast ekspertiisi pakkuda.


Linnapea sõnul pole Wikileaksi tegevuses midagi ennenägematut. «Mis selles siis ikka nii uut on? Wikileaks käitus salajase infoga ebaviisipäraselt, aga seda on varemgi tehtud,» ütles Savisaar Pealinnale.

«Võib arvata, et Wikileaksiga seotud protsessid kulgevad edasi. Algul lekitati sõjalist ja poliitilist informatsiooni, nüüd jõutakse ka majanduse ja erasektorini. Mõni aeg tagasi oli Forbesis intervjuu, kus Wikileaksi asutaja Assange tunnistas, et järgmisena hakkab lekkima üks suur USA pank. Seni ei ole lekked puudutanud ajakirjandust ja meediat, aga arvan, et varsti võib järjekord jõuda ka sellesse sektorisse. Neljandal võimul on ju saladusi küll, mida paljastada!» lisas ta.

«Tegelikult võiks Eesti ju siin oma innovaatilisust näidata ja asjakohast ekspertiisi pakkuda. Meil on e-valimised ja isegi küberkaitsekeskus. Wikileaks on paljastanud IT-süsteemide arhitektuuris suuri vigu. Miks me ei paku abi hetkel, kui seda kõige rohkem vajatakse? Miks me sinna NATOsse siis üldse läksime, kui ei suuda oma partnerriike aidata sellel alal, kus me väidame ennast kõige tugevamad olevat?» küsis Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles