Kultuuripealinna avatseremoonia muudab Tallinna ühissõidukite liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31. detsembril muutub ühissõidukite liiklus kesklinnas.
31. detsembril muutub ühissõidukite liiklus kesklinnas. Foto: Peeter Langovits.

31. detsembril toimub Estonia puiesteel ja Teatri väljakul Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 avatseremoonia, millega seoses suletakse ajavahemikus kella 18–02 liiklusele nii Teatri väljak kui ka Estonia puiestee. See toob kaasa muudatusi ühissõidukite liikumises.

Bussiliinide 67 ja 68 lõpp-peatus on Kunstiakadeemia juures.
Liini 54 bussid teevad peatuse ja tagasipöörde Rävala puiesteel, pärast parempööret A.Lauteri tänavalt.

Liini 15 bussid väljuvad Viru bussiterminalist, sõidavad mõlemal suunal mööda A.Laikmaa tänavat ning Teatri väljakut ei läbi.

Liinide 16, 17, 17A autobussid sõidavad kesklinna suunal mööda A.Lauteri tänavat, Rävala puiesteed, A.Laikmaa tänavat, Gonsiori tänavat, Raua tänavat, Pronksi tänavat, Narva maanteed, Pärnu maanteed ja Vabaduse väljakut. Täiendavad peatused tehakse Rävala puiesteel pärast A.Lauteri tänava ristmikku paiknevas ajutises peatuses, Gonsiori tänaval bussiliinide 3, 20, 20A, 31, 53 ja 56 Kunstiakadeemia peatuses ning Pärnu maanteel bussiliinide 40 ja 48 Viru peatuses.
Liinide 16, 17, 17A bussid sõidavad kesklinnast väljuval suunal mööda Estonia puiesteed ja Kentmanni tänavat.

Liinide 14, 18, 40 ja 48 bussid sõidavad  kesklinna suunal mööda Estonia puiesteed, Kentmanni tänavat ja A. Laikmaa tänavat. Täiendav peatus tehakse Rävala puiesteel pärast A.Lauteri tänava ristmikku paiknevas ajutises peatuses.

Ekspressliinide 9, 11 ja 46 bussid sõidavad Vabaduse väljakuni. Lõpp-peatus on Kaarli puiesteel bussiliinide 22 ja 46 Vabaduse väljak peatuses.

Liinide 20 ja 20A bussid sõidavad kesklinna suunal mööda Estonia puiesteed, Kentmanni tänavat, Rävala puiesteed, A.Laikmaa tänavat ja Gonsiori tänavat. Täiendav peatus tehakse Rävala puiesteel pärast A.Lauteri tänava ristmikku paiknevas ajutises peatuses.

Trolliliinid 1, 2, 3 ja 6 lõpetavad Tõnismäe peatuses ja  keeravad ümber Kaarli kiriku tagasi.
Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 on Tallinna üks suurrmaid tähtsündmusi peale olümpiamänge ning üks olulisemaid turundussõnumeid välismaal. Kultuuripealinna avatseremoonia koos euro tulekuga viib Tallinna ka rahvusvahelisse meediasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles