Eestlaste eestvõttel kutsuti Kasahstani korrale

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Marko Saarm / Sakala

Seekordse europarlamendi Strasbourgi sessiooni viimasel päeval võeti vastu resolutsioon, kus korrale kutsuti Kasahstani. Kolme fraktsiooni nimel olid selle eestkõnelejad eestlased ja üksresolutsiooni peamisi algatajaid sotsiaaldemokraadist Eesti saadik Marju Lauristin.

Lauristini sõnul on Kasahstanil probleeme samade nähtustega kui praegu meediavabaduse piiramise pärast teravama kriitika all oleval Türgil. «Seal on ajakirjanikke vangi pandud, blogijaid vangi pandud,» rääkis ta.

Raportis mainitakse näiteks blogijaid Ermek Narõmbajevit ja Serikžan Mambetalini, kes saadeti jaanuaris rahutuste õhutamise eest vastavalt kolmeks ja kaheks aastaks vangi, samuti uudisteportaali Nakanune.kz tegijaid, keda valitsuse korruptsiooni paljastamise eest süüdistatakse valeinfo avaldamises. Dokumendis meenutatakse ka seda, et Piirideta Reporterite meediavabaduse raportis seisab Kasahstan 180 riigi seas 160. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles