Kõiv 24. kohast täit rahulolu ei saanud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv lasketiirus.
Kauri Kõiv lasketiirus. Foto: Liis Treimann

LASKESUUSATAMINE. Holmenkollenis jätkuvatel maailmameistrivõistlusel püsib võitmatuna prantslane Martin Fourcade, kes sai eile kaela juba neljanda kuldmedali. Kui neljapäeval oli ta parim 20 km individuaaldistantsil, siis varem võitis ta ka segateatesõidu, sprindi ja jälitussõidu. Parima eestlasena sai Kauri Kõiv 24. koha (+3.32,8), mis tähistab mehe karjääri parimat tulemust MMi 20 km sõitudes.

«Täielikult oleks rahule jäänud, kui oleks kõik 20 märki tabanud,» rääkis ühe möödalasu teinud Kõiv. «Sõita kõige lihtsam ei olnud, kuigi suusad olid päris head. Kolmas ring oli selline murdepunkt, kuna valisin endale eessõitjaks ehk veduriks liiga kiire mehe. Seal läks raskeks. Viimane ring oli taas lihtsam.»

Esimest korda MMil osalev Rene Zahkna eksis lasketiirus viiel korral ja lõpetas 81. kohaga (+9.06,2). «Kõvasti alla keskmise tulemus. Individuaaldistants peaks tegelikult mulle sobima. Sõitu mul veel ei ole. Seda pole väiksest peale kaasa antud, pean end ise selles vallas üles töötama. Laskmist on mulle aga antud ja seal võiks ikka oma tulemuse ära teha, kuid täna ebaõnnestusin,» oli sportlane enda vastu aus. Eriti kehvalt läks kolmas lasketiir, kus üles jäi kolm märki. «Võtsin kohe alguses vale asendi. Kaks esimest märki lasin pihta, kuid järgmised kolm lasin sama rütmiga mööda. Kõik viis lasku olid pleki allääres ja halvemal päeval oleks võinud ka kõik märgid üles jääda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles