Savisaar keeldub kapole andmast salvestusseadmete parooli (8)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar, keda kaitsepolitsei kahtlustab korduvas altkäemaksu võtmises, viipas tänavu 22. septembril Hundisilmal toimunud läbiotsimise ajal ajakirjanikele.
Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar, keda kaitsepolitsei kahtlustab korduvas altkäemaksu võtmises, viipas tänavu 22. septembril Hundisilmal toimunud läbiotsimise ajal ajakirjanikele. Foto: Sander Ilvest

Edgar Savisaar rääkis parteiväljaandele, et kaitsepolitsei konfiskeeris tema talust salvestusseadmed ja nõuab nüüd nende paroole.

«Sel ajal, kui ma olin haiglas, panid minu kodused üles uue salvestusseadme, mis fikseerib igasuguse liikumise Hundisilma õues. Sissemurdmisel minu tallu korjas kapo selle kaasa ja nüüd nõuab minult salvestusseadmete parooli,» kurdab altkäemaksu võtmise kahtluse tõttu ametist kõrvaldatud linnapea Kesknädala intervjuus.

«Ja pange tähele, nad ütlesid, et kui parooli ei anta, siis nad hävitavad kogu salvestusseadmesse talletatud info,» lisas ta. Savisaare meelest peaks salvestusseade kuuluma tagastamisele.

«Miks seal olevat infot tahetakse hävitada? Kas sellepärast, et sealt on näha, kes käisid Hundisilmal selle poole aasta jooksul, kui ma lamasin algul Tartu ja seejärel Tallinna haiglas? Ma arvan, et seal on ka kapokaid kompromiteerivaid materjale. Kui neil oleks kogu selleks ajaks olnud kohtu luba minu majja sisse tungimiseks, siis poleks neil midagi häbeneda. Tuleb eeldada vastupidist,» räägib Savisaar parteiväljaandele.

«Niisiis hüpotees selle kohta, et Hundisilmal käisid tundmatud inimesed sisse ja välja nagu oma kodus, tundub tõepärane. Igatahes minu koerad nühkisid kapokate saapaid nagu vanad tuttavad. Võib olla nad olidki seda?»

Veel kirub Keskerakonna esimees intervjuus pealkirjaga «Ristisõda Savisaare vastu» tavapäraselt koalitsiooniparteisid ning süüdistab prokuratuuri kallutatuses.

Kaitsepolitsei kahtlustab Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart korduvas altkäemaksu võtmises. Kasu sai kahtlustuse kohaselt nii Savisaar ise kui ka Keskerakond.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles