Eesti sõlmis tänavu diplomaatilised suhted kahe riigiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil jäädvustavad turistid Haiti pealinna tabanud maavärina tagajärgi.
Pildil jäädvustavad turistid Haiti pealinna tabanud maavärina tagajärgi. Foto: SCANPIX

Mööduval aastal sõlmis Eesti diplomaatilised suhted kahe riigiga – Haiti ja Komooride Liiduga. 

Välisminister Urmas Paet ja Haiti peaminister Jean-Max Bellerive allkirjastasid aprillis New Yorgis kommünikee kahe riigi vaheliste diplomaatiliste suhete sõlmimiseks. 

Peaminister Andrus Ansip ja Komooride välisminister Fahmi Said Ibrahim allkirjastasid novembri lõpul teisipäeval diplomaatiliste suhete sõlmimise lepingu kahe riigi vahel.

Suurtes Antillides asuv Haiti on viie miljoni elanikuga troopilise kliimaga riik, mida viimastel aastakümnetel on tabanud mitmed poliitilised vapustused ja vägivallalained. 

Kolmest saarest koosnev Komoorid asuvad Aafrika idaranniku lähedal India ookeanis Mosambiigi ja Madagaskari saare vahel. Riigis elab umbes 750 000 inimest. 

Välisministeeriumi andmetel on alates 1991. aastast Eesti sõlminud diplomaatilised suhted kokku 168 riigiga. Diplomaatilisi suhteid ei ole sõlmitud  25 riigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles