Loodusjõud tõid jõulude ajal päästjatele ligi sada väljakutset

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud autod Väike-Õismäel
Lumme mattunud autod Väike-Õismäel Foto: Peeter Langovits

Ajavahemikus 24.-26. detsember said päästetöötajad kokku 98 loodusjõududest põhjustatud väljakutset.

Enim juhtumeid, kus loodusjõudude tegutsemise tõttu päästjate abi vajati, leidis aset Lääne-Viru maakonnas (30 väljakutset) ja Harjumaal (18), teatas siseministeerium.

Peamiselt vajati päästjate abi lumme kinni jäänud sõidukite välja aitamisel. Samuti käisid päästjad kõrvaldamas teele kukkunud ja sõidusuundi sulgenud puid.

Üldiselt möödusid pühad päästjatele suhteliselt rahulikult, kommenteeris Kuku raadio hommikuprogrammile päästeameti pressiesindaja Marek Simulman. «Midagi eelmise lumetormiga võrreldavat ei olnud ja selliseid suuri liiklusseisakuid kui siis, ette ei tulnud,» rääkis Simulman.

Simulman kinnitas, et tulekahjudele sõideti välja tavapärasemast vähem, kuid tulekahjudes hukkus siiski kaks inimest.

Pressiesindaja sõnul valitseb siiski üldine trend, et aastatega jääb pühade ajal tulekahjuväljakutseid üha vähemaks, mis tähendab, et inimesed on hakanud end mõistlikumalt ülal pidama.

Simulman lisas, et seoses lumega hakkavad peale aga teistsugused probleemid. Üheks näiteks tõi ta tänahommikuse väljakutse Ida-Virumaal, kus varises sisse ühe lauda katus ja varingu alla jäi umbes 60 lehma, kellest üks hukkus.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles