Nõmme turul läheb jaanuaris lammutamiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu ei mõju Nõmme turul kutsuvalt ei hoone ega ka väljapandud kaup, tulevikus peaks sellest kohast saama aga linnaosa uhke peaväljak.
Praegu ei mõju Nõmme turul kutsuvalt ei hoone ega ka väljapandud kaup, tulevikus peaks sellest kohast saama aga linnaosa uhke peaväljak. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme turul läheb jaanuari alguses lammutamiseks, mille käigus võetakse maha räämas müügipaviljonid ja mitmed hooned.

Nõmme linnaosavalitsuse teatel algavad lammutustööd 6. jaanuaril ning kestavad ligikaudu kaks nädalat.

«Tööde käigus likvideeritakse praegused räämas müügipaviljonid ja lammutamisele kuuluvad hooned. Nende asemele valmivad kevadeks ühtse kujundusega turuletid ja -kioskid,» lausus Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra.

«Praeguse asfaltkatte asemel kaetakse kogu turuplats unikiviga,» lisas ta. «Olemasolevatest ehitistest säilitatakse täielikult Nõmme turu ajalooline turuhoone, sellele koostatakse juba muinsuskaitse eritingimusi.»

Linnaosavanema kinnitusel avatakse renoveeritud turg hiljemalt järgmise aasta mai keskpaigaks. Rekonstrueerimistööde ajal töötab ajutine asendusturg praeguses tagumises autoparklas.

Septembri algul välja kuulutatud Nõmme turu müügikioskite, hoonete ja asfaltkatte lammutamise hankel osales üheksa firmat, võitjaks osutus odavaima, 354 000 krooni suuruse pakkumise teinud AS Floccosa.

Vakra sõnul peab firma lammutusprojekti ja vajalikud load esitama detsembri keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles