Rock murdis traditsiooni ja tegi Eesti korvpalli ajalugu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock vs Valmiera
Rock vs Valmiera Foto: Margus Ansu

Tõeliselt suur mäng – Valmiera spordihoones täismaja häälekaid pealtvaatajaid, just sellisele kohtumisele omased eksimused ja emotsioone lakke löövad korvid, õnnelik peatreener Gert Kullamäe ning ukse taga tõrvikuid põletavad ja oma lemmikute nimesid skandeerivad fännid. Ja mõistegi tulemus: Tartu Rock alistas Balti liiga poolfinaali korduskohtumises Valmiera 75:68 ja jõudis esimese Eesti klubina sarja finaali. 

«Annan meestele au,» sõnas Kullamäe mõni minut pärast lõpuvile kõlamist. «Tänan südamest ka kõiki fänne, kes võtsid vaevaks Valmierasse kohale tulla. Sellist asja pole siin saalis olnudki. Nüüd jääb meil veel astuda üks samm.»

Juba teisipäeval algavas finaalseerias kohtub Rock Šiauliaiga. Killuke ajalugu on juba tehtud, kuid lugu on võimalik kirjutada veel suuremaks.

Kolmveerand tundi enne mängu algust. Mõlema meeskonna mängijad teevad platsil eelsoojendust. Kullamäe istub tribüüni alumisel pingireal ja vaatab mõtlikult Valmiera pallurite viskeid. Või kas ta neid viskeid üldse nägigi … ilmselgelt mõtles mees eelseisvast lahingust. Kodus peetud esimesest mängust võeti kaasa neljapunktiline edu, kuid tugeva vastase vastu ei pruukinud sellest piisata.

Kullamäe polnud oma Rocki karjääri jooksul Valmieras kunagi võitnud. «Oleme alati tulnud kohale mängupäeval. Seekord otsustasime teha muutuse ja sõitsime siia juba päev varem,» märkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles