Eesti kerkis liiklusohutuse poolest ELi esikümnesse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal toimunud liiklusõnnetus Valgamaal Karula vallas Võru-Mõniste-Valga maantee 74,4 kilomeetril ehk peaaegu samas kohas, kus seekord samuti auto üle katuse rullus.
2014. aastal toimunud liiklusõnnetus Valgamaal Karula vallas Võru-Mõniste-Valga maantee 74,4 kilomeetril ehk peaaegu samas kohas, kus seekord samuti auto üle katuse rullus. Foto: Politsei

Eestis väheneb liiklusõnnetustes hukkunute arv kiiremini kui Euroopa Liidus keskmiselt ning eelmisel aastal tõusis Eesti euroliidu 28 liikmesriigi seas kümne ohutuima sekka.

Euroopa Komisjoni eile avaldatud liiklusohutusstatistika kohaselt hukkus 2015. aastal Euroopa Liidu teedel 26 000 inimest ehk 5500 võrra vähem kui 2010. aastal. Samas ei ole võrreldes 2014. aastaga Euroopa Liidus olukord paranenud, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

2015. aastal oli keskmine liikluses hukkunute arv Euroopa Liidus 51,5 surma miljoni elaniku kohta, mis on ligikaudu sama palju kui kahel eelmisel aastal. Liiklussurmade vähenemise aeglustumise põhjuseid on mitu, näiteks on linnades kaitseta liiklejate ja sõidukikasutajate vastasmõju üha suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles