Kirjatuvide kiire nädalavahetus

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi sõnul on erakoolide toetamine osadele omavalitsustele pigem edevuse teema ja vallajuhtidele üks võimalus hääli võita. «Aga kusagil on piir ja otsustusõigus,» kinnitas ta.
Jürgen Ligi sõnul on erakoolide toetamine osadele omavalitsustele pigem edevuse teema ja vallajuhtidele üks võimalus hääli võita. «Aga kusagil on piir ja otsustusõigus,» kinnitas ta. Foto: Eero Vabamägi

Rohkem kui pool aastat kestnud vastasseis erakoolide eest seisjate ning haridusministeeriumi vahel sai läinud nädalavahetusel uue mõõtme: 69 kultuuriinimest, nende seas isegi helilooja Arvo Pärt, kirjutasid alla avalikule pöördumisele erakoolide eluõiguse kinnitamiseks.

Alles täna, esmaspäeval lähevad allakirjutanute esindajad kirja riigikogule, valitsusele ning haridus- ja teadusministeeriumile üle andma. Veel ei ole adressaadid kirja saanud, aga juba mitu päeva on helisenud allakirjutanute telefonid – helistajateks kirja adressaatide esindajad. Allakirjutanute e-postkastidesse potsatasid juba enne kirja ametlikku edastamist minister Jürgen Ligi allkirjaga vastuskirjad.

Avaliku väitluse põhjus on selles, et erakoole puudutavad seadusemuudatused on takerdunud riigikogu kultuurikomisjoni ning koalitsioonierakondade omavahelist poliitilist kokkulepet erakooliseaduse muutmiseks ei paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles